Meetup010 #4: De klas is de wereld

Hou voor meer informatie de pagina van Meetup010 in de gaten via meetup010.wordpress.com

IMG_6703

Bijeenkomst #4 is op 6 januari 2016 heeft als thema ‘De klas is de wereld’. We zijn te gast op het Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad. Je bent daar vanaf half acht van harte welkom.

De klas is de wereld. 

De klas is een oefenplaats, een plek waar leerlingen oefenen, fouten maken en successen behalen in een veilige omgeving. Maar de leerlingen in die oefenplaats zijn geen legopoppetjes. Net als de docent voor de klas, zijn ze echt. Ze nemen hun achtergrond, ervaringen en meningen mee die oefenplaats in. De klas is hun wereld. Hoe ga je daar als docent mee om? Hoe bespreek je aangrijpende gebeurtenissen in een klas vol individuen? Wat moet het doel zijn van een gesprek over Charlie Hebdo of het neerstorten van MH17? Waar laat je jouw meningen in zo’n gesprek? Heb jij als docent genoeg kennis van de wereld om zo’n gesprek te leiden? 

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens Meetup010 #4. Aan het woord komen ervaringsdeskundigen, wetenschappers en leerlingen. Zo zal bijvoorbeeld Ine Spee handvatten vanuit de wetenschap met ons delen en zal Henk ter Haar ons meenemen in eigen ervaringen en uitkomsten van een onderzoek onder docenten met ons delen. In het tweede deel van de avond gaan alle sprekers met het publiek in gesprek. Werk van leerlingen en een kortstondige cabareteske onderbreking zullen onze blikken verscherpen en verruimen.

Geïnteresseerd? We zien je graag de zesde! Meld je aan, klik hier.

Voor de locatie en een routebeschrijving klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *