Gewoon beginnen en verlies het doel niet uit het oog.

Op woensdag 9 april was ik bij Techniek Pakt in Eindhoven, de week erna was er een werkconferentie op mijn eigen college met de medewerking van Willem Karssenberg (@trendmatcher). Hoewel beiden bijeenkomsten interessant waren blijf ik toch met een leeg gevoel achter……

Hoewel ik genoeg inspiratie heb opgedaan ging het toch vooral over visie’s en beleid. Uiteraard is dit belangrijk maar laten we daar niet op wachten. Als je iets wilt gaan doen met sociale en nieuwe media in de klas is mijn advies echt: Gewoon beginnen! Op internet is heel veel inspiratie op te doen om te beginnen op de site van Ashwin Brouwer (@ashwinbrouwer), socialmediainhetmbo.nl. Youtube staat vol met leerzame filmpjes en er zijn veel blogs en tweets waarin de leukste apps en opties worden besproken.

Uiteraard kan je ook wachten op de visie en het beleid maar je doet jezelf en je studenten tekort als je niet morgen aan de slag gaat. Belangrijk hierbij is wel dat je voor jezelf een duidelijk doel hebt waarvoor je de sociale en nieuwe media in wilt zetten. Uiteindelijk zijn het namelijk gewoon tools die je als docent kunt gebruiken en inzetten, niets meer, niets minder. De sociale en nieuwe media zijn er, je kan ze gebruiken maar het hoeft niet. Als je ze gebruikt zorg er dan voor dat je voor jezelf duidelijk hebt waarvoor je ze wilt gebruiken. Welk doel heb je voor ogen? Wat wil je ermee bereiken? Hoe en wanneer ga je ze inzetten? Een les wordt namelijk niet leuker van sociale en nieuwe media als het verkeerd wordt ingezet. Hou dan gewoon een inspirerend verhaal wat aansluit bij je studenten en inspireer ze!

Zorg er wel voor dat je van te voren even test of alles werkt, op alle platformen. Mijn tips waarmee je snel en makkelijk kan beginnen? MentimeterStickymoose en Padlet!

Succes en inspireer je studenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *