Het begon met een tweet…. @Meetup010

2015-02-12_1658

Vorige week stuurde Else-Marike bovenstaande tweet. Een week later zijn we enthousiaster dan ooit om het tot een succes te maken.

De kracht van social media is al lang bekend maar wat gebeurt er achter de schermen na z’n tweet? Op de tweet reageerde zeven enthousiaste mensen uit het onderwijs die na het zien van VPRO’s tegenlicht: “De onderwijzer aan de macht” en de livestream van de meetup in Amsterdam aan de slag willen in en voor Rotterdam.

Op het moment van schrijven hebben we na een week 195 volgers op twitter en 130 aanmeldingen ontvangen voor de @Meetup010. De mensen achter @Meetup010 worden en zijn er stil van. We zijn hard aan het werk om er een mooie Rotterdamse bijeenkomst van te gaan maken op 19 maart, waar we goed en innovatief onderwijs uit Rotterdam een podium willen bieden om hun ervaring en kennis met iedereen te delen en de discussie aan te gaan.

Het leuke is wel dat de acht organisatoren elkaar nog niet ontmoet hebben, we “vergaderen” via WhatsApp en dat werkt goed! Wij zijn ondertussen velen honderden berichten verder en de eerste contouren worden duidelijk. We hebben locaties, moeten alleen nog kiezen welke. We hebben mooie en goede initiatieven die we een podium kunnen gaan bieden, zoveel zelfs dat ook hier weer een keuze gemaakt zal moeten worden. En, we worden blij van alle positieve reacties die we ontvangen. Onderwijs leeft in Rotterdam en dat is maar goed ook!

Waar we het gaan organiseren en hoe het programma eruit gaat zien zullen we in de komende weken bekend gaan maken. Niet omdat we het niet willen zeggen maar omdat we het ook zelf niet eerder weten.

Aanmelden kan nog steeds, klik hier.

Wie zijn ook alweer de mensen achter @Meetup010? We stellen ze nog even kort voor:

Else-Marike Visser, werkt als leerkracht en onderbouwcoördinator op daltonschool de Bergse Zonnebloem, Zij nam op 5 februari het initiatief via twitter om een Rotterdamse Tegenlicht Meetup te organiseren rondom de uitzending: De onderwijzer aan de macht.
Inge Spaander, werkt als docent en kernteamleider HAVO bij de Lentiz onderwijsgroep.
Arjan Moree, werkt als docent geschiedenis op het Penta college CSG Scala Rietvelden.
Ralf Hillebrand, werkt als docent marketing op het Albeda college, locatie Zuster Hennekeplein.
Monique van den Heuvel, werkt als programmaleider, onderzoeker en docent bij de Hogeschool Rotterdam.
Corine Brouwer, werkt als docent en trainer bij de Hogeschool Rotterdam.
Jet Houwers, werkt als Hogeschooldocent bij de Hogeschool Rotterdam.
Claire Ohlenschlager, werkt als Hogeschooldocent bij de Hogeschool Rotterdam.

Acht onderwijsmensen uit zowel het PO, VO, MBO en HBO die zich via de uitzending verbonden voelen en graag een Rotterdamse Meetup willen organiseren.

We houden jullie op de hoogte!

 

 

5 gedachtes over “Het begon met een tweet…. @Meetup010

  1. Was ook zeer onder de indruk van, en raakte geïnspireerd door deze documentaire van Tegenlicht. Wat goed om te zien dat jullie hier op inspringen! Leuk als ik een steentje zou kunnen bijdragen 🙂

    1. Dank voor het compliment Karin, we doen het graag! Sta je al in contact met één van de organisatoren voor wat betreft een eventuele bijdrage?

        1. Neem dan contact met haar op via twitter of e-mail. Dan kunnen we donderdag kijken of we je bijdrage een plaats kunnen geven maar zoals al geschreven, we moet keuzes gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *